Sönmezler Fırın
Sönmezler Fırın

Batık Minare Turizmin yeni gözdesi

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 13.06.2023 - 10:05, Güncelleme: 13.06.2023 - 10:05
 

Batık Minare Turizmin yeni gözdesi

Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan ve "batık minare"nin de içinde yer aldığı Derbent Baraj Gölü, doğa turizminin yeni gözdesi olma yolunda ilerliyor.
Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan ve "batık minare"nin de içinde yer aldığı Derbent Baraj Gölü, doğa turizminin yeni gözdesi olma yolunda ilerliyor. Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından 1991 yılında Kızılırmak üzerine Derbent Barajı'nın kurulmasıyla Bafra ilçesi Boğazkaya Mahallesi'ndeki 200 civarındaki yapı sular altında kalmıştı. Eski yerleşim alanından su üstünde kalan tek yapı, caminin yıkılmayan minaresi oldu. Baraj gölü çevresinde son yıllarda alabalık tesisi, motel, ev pansiyonu gibi işletmeler açıldı. Safari turu, kano, olta balıkçılığının yapıldığı bölgede "batık minare" olarak adlandırılan minareye su altı dalış imkanı da sunuluyor. DÜNYA ÇAPINDA BÖLGEYE SAHİBİZ Dünya çapında bölgeye sahip olduklarının da altını çizen Karaman, ‘’Türkiye değil hatta dünya çapında bir bölgeye sahip olduğumuzu düşünüyorum. mesela bugün Vezirköprü'den gelen bir ekibimiz var. Yaklaşık otuz beş kişi. ekibimizle beraber öncelikle Bafra Batık minarenin çevresinde. Daha sonra sular altında kalan evlerin içerisine kanolarla geçeceğiz. Çok güzel bir deneyim olacağını düşünüyorum.  BATIK MİNARE YERLİ TURİZMİN GÖZ BEBEĞİ  2022 yılında bin kişiyi kano sporu ile tanıştırdıklarını da belirten Antrenör Volkan KaramanTürkiye çapından birçok insan şu an Bafra'mıza gelerekbu doğa sporlarını, buralarda,  bizim bölgemizde yapma şansı elde ediyor yani şöyle diyebilirim. Batık minare yerli turizmin artık göz bebeği.  Çünkü Türkiye'de iki tane batık minare var. Bir tanesi Halfisi'deki batık minare birisi de bizim Boğazkaya köyündeki batık minare. Bafra Boğaz Köyü köyünün manzarasının daha iyi olması minare tamamen suyun ortasında ve aynı zamanda sular altında kalan evlerin içinden de kanolarımız sayesinde geçme şansı elde ediyoruz. Bu şekilde çok güzel  görselliğe ve keyfe sebep oluyor’ dedi.  Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Batık Minare, Boğazkaya, Kapıkaya, Asarcık ve kaya mezarları son yılların yeni gözde turizmin adresi olduğunu söyledi. Kapıkaya doğa sporları ile beraber Boğazkaya Batık minareye ilgilin arttığını burada ki doğanın kanoculara hoş vakit geçirttiğini aktardı. Özellikle minarenin suyun içinde olması bu bölgeye gelen yerli turistlerin de ilgi odağı olduğunu söyledi.  Bafra Doğa sporları hocası Volkan Karaman ise şunları aktardı, ‘’Merhaba adım Volkan Karaman, Bafra Doğa Sporları Kulübü'nün başkanıyım. Altı yıldır doğa sporlarıyla ilgileniyoruz. Ve bunlardan bir tanesi de kano sporu genellikle Antalya ve Ege’de, İstanbul taraflarında gördüğümüz toplu kanat turlarını yaklaşık üç yıldır Bafra'da uyguluyoruz ve muhteşem bir doğaya sahibiz. Bu muhteşem doğanın içerisinde kanoyu böyle Boğazkaya köyü içerisinde batık şehrin içerisinde kullanmak, bunu toplu halde yapmak müthiş bir keyif. Buranın o tarihi dokusunu, buradaki doğasını buradaki  suyun o berraklığını  yaşamak muhteşem bir duygu ve katılımcılarımız her gelen kişi buraya hayranlıkla ayrılıyorlar dedi.  
Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan ve "batık minare"nin de içinde yer aldığı Derbent Baraj Gölü, doğa turizminin yeni gözdesi olma yolunda ilerliyor.

Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan ve "batık minare"nin de içinde yer aldığı Derbent Baraj Gölü, doğa turizminin yeni gözdesi olma yolunda ilerliyor.

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından 1991 yılında Kızılırmak üzerine Derbent Barajı'nın kurulmasıyla Bafra ilçesi Boğazkaya Mahallesi'ndeki 200 civarındaki yapı sular altında kalmıştı. Eski yerleşim alanından su üstünde kalan tek yapı, caminin yıkılmayan minaresi oldu.
Baraj gölü çevresinde son yıllarda alabalık tesisi, motel, ev pansiyonu gibi işletmeler açıldı. Safari turu, kano, olta balıkçılığının yapıldığı bölgede "batık minare" olarak adlandırılan minareye su altı dalış imkanı da sunuluyor.

DÜNYA ÇAPINDA BÖLGEYE SAHİBİZ

Dünya çapında bölgeye sahip olduklarının da altını çizen Karaman, ‘’Türkiye değil hatta dünya çapında bir bölgeye sahip olduğumuzu düşünüyorum. mesela bugün Vezirköprü'den gelen bir ekibimiz var. Yaklaşık otuz beş kişi. ekibimizle beraber öncelikle Bafra Batık minarenin çevresinde. Daha sonra sular altında kalan evlerin içerisine kanolarla geçeceğiz. Çok güzel bir deneyim olacağını düşünüyorum. 

BATIK MİNARE YERLİ TURİZMİN GÖZ BEBEĞİ 

2022 yılında bin kişiyi kano sporu ile tanıştırdıklarını da belirten Antrenör Volkan KaramanTürkiye çapından birçok insan şu an Bafra'mıza gelerekbu doğa sporlarını, buralarda,  bizim bölgemizde yapma şansı elde ediyor yani şöyle diyebilirim. Batık minare yerli turizmin artık göz bebeği.  Çünkü Türkiye'de iki tane batık minare var. Bir tanesi Halfisi'deki batık minare birisi de bizim Boğazkaya köyündeki batık minare. Bafra Boğaz Köyü köyünün manzarasının daha iyi olması minare tamamen suyun ortasında ve aynı zamanda sular altında kalan evlerin içinden de kanolarımız sayesinde geçme şansı elde ediyoruz. Bu şekilde çok güzel  görselliğe ve keyfe sebep oluyor’ dedi. 

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Batık Minare, Boğazkaya, Kapıkaya, Asarcık ve kaya mezarları son yılların yeni gözde turizmin adresi olduğunu söyledi. Kapıkaya doğa sporları ile beraber Boğazkaya Batık minareye ilgilin arttığını burada ki doğanın kanoculara hoş vakit geçirttiğini aktardı. Özellikle minarenin suyun içinde olması bu bölgeye gelen yerli turistlerin de ilgi odağı olduğunu söyledi. 

Bafra Doğa sporları hocası Volkan Karaman ise şunları aktardı, ‘’Merhaba adım Volkan Karaman, Bafra Doğa Sporları Kulübü'nün başkanıyım. Altı yıldır doğa sporlarıyla ilgileniyoruz. Ve bunlardan bir tanesi de kano sporu genellikle Antalya ve Ege’de, İstanbul taraflarında gördüğümüz toplu kanat turlarını yaklaşık üç yıldır Bafra'da uyguluyoruz ve muhteşem bir doğaya sahibiz. Bu muhteşem doğanın içerisinde kanoyu böyle Boğazkaya köyü içerisinde batık şehrin içerisinde kullanmak, bunu toplu halde yapmak müthiş bir keyif. Buranın o tarihi dokusunu, buradaki doğasını buradaki  suyun o berraklığını  yaşamak muhteşem bir duygu ve katılımcılarımız her gelen kişi buraya hayranlıkla ayrılıyorlar dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bafrahaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.