Sönmezler Fırın
Sönmezler Fırın

5 dakikada ağrı kesici etkisi yaratıyor! Geçmek bilmeyen ağrıları bıçak gibi kesiyor…

Sağlık (Web Sitesi) - Web Sitesi | 14.03.2023 - 15:10, Güncelleme: 14.03.2023 - 15:22
 

5 dakikada ağrı kesici etkisi yaratıyor! Geçmek bilmeyen ağrıları bıçak gibi kesiyor…

Ağrıları yok etmek için ilaçlarların dışında aslında bir zararı bulunmayan doğal ağrı kesici yöntemlerden de faydalanabilirsiniz İşte mucizevi sebzeler…
Vücudun belirli bölgelerinde ortaya çıkan ağrılar, çoğu kişinin yaşam kalitesini düşürebilir. Hatta bu ağrılar kronik bir hale geldiyse, günü bitirmekte bile zorluk çekmenize neden olabilir. Bu süreçte, ağrıları yok etmek için ilaçlarların dışında aslında bir zararı bulunmayan doğal ağrı kesici yöntemlerden de faydalanabilirsiniz. Doğal kaynaklardan şifa bulmak isteyenler için ağrılara çözüm olan şifalı yöntemleri derledik... Vücutta oluşan geçmek bilmeyen ağrıları tedavi etmek için ağrı kesici ilaçlar tüketiriz. Fakat ilaç almadan da bu ağrıları hafifletmenin mümkün olduğunu biliyor muydunuz? Sizler için ağrıları hafifletmeye yardımcı olan besinlerin neler olduğunu araştırdık. Gelin detaylarına birlikte bakalım. NOT: Olası yan etkilere karşı bu besinlerin tüketiminde aşırıya kaçmamanız tavsiye edilmektedir. Yan etkilerini gözeterek tüketmeden önce doktorunuza danışmakta fayda bulunmaktadır. ZENCEFİL Geleneksel tıbbın vazgeçilmezlerinden olan zencefil, sağlığa olan yararları ile göz önünde. Bu bitki, bulantıyı önleme konusunda çok etkilidir. Aynı zamanda egzersiz sonrasında oluşan kas ağrılarını dindirir. Sadece kas ağrılarını değil, baş ağrılarına da oldukça iyi gelir. Ağrıya iyi gelmesinin sebebi ise antiinflamatuar özelliğe sahip olmasıdır. Eğer kronik bir baş ağrınız var ise zencefilli bitki çayı içmek oldukça işinize yarayacak. KABAK ÇEKİRDEĞİ Migren ağrılarına oldukça iyi gelen besinlerden biri, kabak çekirdeğidir. Kabak çekirdeği magnezyum açısından oldukça zengin bir besin kaynağı olduğu için bu ağrıları hafifletecektir. Aynı zamanda magnezyum içeren diğer besinler ise; badem, kaju, ıspanak ve lahanadır. Bu besinleri de rahatlıkla tüketebilirsiniz.  ACI BİBER Acı biber, içerisinde bulunan kapsaisin maddesi sayesinde ağrı kesici özelliğine sahiptir. Yapılan araştırmalarda acı biber tüketiminin, enflamasyonu büyük oranda azalttığı tespit edildi. Aynı zamanda acı biber yedikten sonra oluşan yanma sırasında beyine sinyaller gider. Bu sinyaller sonrasında endorfin salgılamaya yardımcı olur. ADA ÇAYI Ada çayı; bronşit ve astım belirtileri hafifletmek, hafızayı güçlendirmek, boğaz ağrıları ve baş ağrılarını geçirmek gibi oldukça önemli bir role sahip. Bununla beraber, vücuttaki stresi azaltır, kan şekerini dengeler.
Ağrıları yok etmek için ilaçlarların dışında aslında bir zararı bulunmayan doğal ağrı kesici yöntemlerden de faydalanabilirsiniz İşte mucizevi sebzeler…

Vücudun belirli bölgelerinde ortaya çıkan ağrılar, çoğu kişinin yaşam kalitesini düşürebilir. Hatta bu ağrılar kronik bir hale geldiyse, günü bitirmekte bile zorluk çekmenize neden olabilir. Bu süreçte, ağrıları yok etmek için ilaçlarların dışında aslında bir zararı bulunmayan doğal ağrı kesici yöntemlerden de faydalanabilirsiniz. Doğal kaynaklardan şifa bulmak isteyenler için ağrılara çözüm olan şifalı yöntemleri derledik...

Vücutta oluşan geçmek bilmeyen ağrıları tedavi etmek için ağrı kesici ilaçlar tüketiriz. Fakat ilaç almadan da bu ağrıları hafifletmenin mümkün olduğunu biliyor muydunuz? Sizler için ağrıları hafifletmeye yardımcı olan besinlerin neler olduğunu araştırdık. Gelin detaylarına birlikte bakalım.

NOT: Olası yan etkilere karşı bu besinlerin tüketiminde aşırıya kaçmamanız tavsiye edilmektedir. Yan etkilerini gözeterek tüketmeden önce doktorunuza danışmakta fayda bulunmaktadır.

ZENCEFİL

Geleneksel tıbbın vazgeçilmezlerinden olan zencefil, sağlığa olan yararları ile göz önünde. Bu bitki, bulantıyı önleme konusunda çok etkilidir. Aynı zamanda egzersiz sonrasında oluşan kas ağrılarını dindirir. Sadece kas ağrılarını değil, baş ağrılarına da oldukça iyi gelir. Ağrıya iyi gelmesinin sebebi ise antiinflamatuar özelliğe sahip olmasıdır. Eğer kronik bir baş ağrınız var ise zencefilli bitki çayı içmek oldukça işinize yarayacak.

KABAK ÇEKİRDEĞİ

Migren ağrılarına oldukça iyi gelen besinlerden biri, kabak çekirdeğidir. Kabak çekirdeği magnezyum açısından oldukça zengin bir besin kaynağı olduğu için bu ağrıları hafifletecektir. Aynı zamanda magnezyum içeren diğer besinler ise; badem, kaju, ıspanak ve lahanadır. Bu besinleri de rahatlıkla tüketebilirsiniz. 

ACI BİBER

Acı biber, içerisinde bulunan kapsaisin maddesi sayesinde ağrı kesici özelliğine sahiptir. Yapılan araştırmalarda acı biber tüketiminin, enflamasyonu büyük oranda azalttığı tespit edildi. Aynı zamanda acı biber yedikten sonra oluşan yanma sırasında beyine sinyaller gider. Bu sinyaller sonrasında endorfin salgılamaya yardımcı olur.

ADA ÇAYI

Ada çayı; bronşit ve astım belirtileri hafifletmek, hafızayı güçlendirmek, boğaz ağrıları ve baş ağrılarını geçirmek gibi oldukça önemli bir role sahip. Bununla beraber, vücuttaki stresi azaltır, kan şekerini dengeler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bafrahaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.