Sönmezler Fırın
Sönmezler Fırın

Akciğer Kanseri'nin Belirtileri

Sağlık (Web Sitesi) - Web Sitesi | 01.03.2023 - 15:50, Güncelleme: 01.03.2023 - 16:54
 

Akciğer Kanseri'nin Belirtileri

Yapılan araştırmalar, hızla yayılan ve agrasif bir kanser türü olan akciğer kanserinin erken belirtilerini ortaya koydu.
Uzmanlar, akciğer kanserine yakalanan kişilerin genellikle aynı şikayetlerde hastaneye başvurduğunu, ihmal edenlerin ise tedavilerinde geç kalınabildiğini belirtti. Peki, akciğer kanserinin ilk belirtisi nedir? Akciğer kanseri, meme kanserinden sonra en sık görülen ikinci kanserdir. Akciğer kanserinin, diğer kanser türlerine göre ölüm oranı daha yüksek. Akciğer kanserinin sebeplerinin başında sigara geliyor. Hastalığa yakalananların %80-90'ının sigara kullandığı belirtiliyor. Akciğer kanseri vücutta oluşmaya başladığı an bazı sinyaller veriyor. Çoğu zaman soğuk algınlığı ve alerji ile karıştırılan bu belirtiler ihmal edildiğinde ölüme dahi neden olabiliyor. Peki, akciğer kanseri vücutta oluşmaya başladığı an hangi belirtiyi veriyor? Hızla yayılan agrasif bir kanser türü olan akciğer kanseri , akciğerde oluştuğunda birincil, başka organlarda oluşup akciğere sıçradığında ikincil kanser adını alıyor. Akciğer kanserinde erken teşhis ve tedavi ile hastanın daha uzun yaşama şansı artıyor. Akciğer kanserinin ilk belirtilerinin arasında şiddetli öksürük yer alıyor. Öksürük eğer değişik renkli bir balgamla birlikte oluyorsa kanser ihtimalini artırıyor. AKCİĞER KANSERİNİN ERKEN BELİRTİLERİ NELERDİR? Akciğer kanserinin en önemli belirtilerinin başında şiddetli öksürük yer alıyor. Öksürüğünüz birkaç haftadır varsa ve geçmiyorsa Öksürürken balgam geliyorsa balgamın rengi pas rengindeyse vakit kaybetmeden bir doktora görünmelisiniz. KAN TÜKÜRMEK KANSER BELİRTİSİ Mİ? Kan tükürmek, hemoptizi olarak adlandırılır ve akciğer kanserinin en sık görülen semptomlarından biridir. Amerikan Kanser Derneği'ne göre, kan tükürmek genellikle akciğer kanserinin diğer belirtileri ile birlikte görülüyor. NHS'ye (National Health Servic) göre en yaygın belirtiler şu şekilde; Geçmeyen öksürük,  Kalıcı nefes darlığı Açıklanamayan yorgunluk  Açıklanamayan kilo kaybı  Nefes alırken veya öksürürken ortaya çıkan ağrı Kanlı balgam Ses kısıklığı İştah kaybı Bronşit ve pnömoni ile tekrarlayan kalıcı enfeksiyon Hırıltı
Yapılan araştırmalar, hızla yayılan ve agrasif bir kanser türü olan akciğer kanserinin erken belirtilerini ortaya koydu.

Uzmanlar, akciğer kanserine yakalanan kişilerin genellikle aynı şikayetlerde hastaneye başvurduğunu, ihmal edenlerin ise tedavilerinde geç kalınabildiğini belirtti. Peki, akciğer kanserinin ilk belirtisi nedir?

Akciğer kanseri, meme kanserinden sonra en sık görülen ikinci kanserdir. Akciğer kanserinin, diğer kanser türlerine göre ölüm oranı daha yüksek. Akciğer kanserinin sebeplerinin başında sigara geliyor. Hastalığa yakalananların %80-90'ının sigara kullandığı belirtiliyor.

Akciğer kanseri vücutta oluşmaya başladığı an bazı sinyaller veriyor. Çoğu zaman soğuk algınlığı ve alerji ile karıştırılan bu belirtiler ihmal edildiğinde ölüme dahi neden olabiliyor. Peki, akciğer kanseri vücutta oluşmaya başladığı an hangi belirtiyi veriyor?

Hızla yayılan agrasif bir kanser türü olan akciğer kanseri , akciğerde oluştuğunda birincil, başka organlarda oluşup akciğere sıçradığında ikincil kanser adını alıyor.

Akciğer kanserinde erken teşhis ve tedavi ile hastanın daha uzun yaşama şansı artıyor.  Akciğer kanserinin ilk belirtilerinin arasında şiddetli öksürük yer alıyor. Öksürük eğer değişik renkli bir balgamla birlikte oluyorsa kanser ihtimalini artırıyor.

AKCİĞER KANSERİNİN ERKEN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Akciğer kanserinin en önemli belirtilerinin başında şiddetli öksürük yer alıyor. Öksürüğünüz birkaç haftadır varsa ve geçmiyorsa Öksürürken balgam geliyorsa balgamın rengi pas rengindeyse vakit kaybetmeden bir doktora görünmelisiniz.

KAN TÜKÜRMEK KANSER BELİRTİSİ Mİ?

Kan tükürmek, hemoptizi olarak adlandırılır ve akciğer kanserinin en sık görülen semptomlarından biridir. Amerikan Kanser Derneği'ne göre, kan tükürmek genellikle akciğer kanserinin diğer belirtileri ile birlikte görülüyor.

NHS'ye (National Health Servic) göre en yaygın belirtiler şu şekilde;

Geçmeyen öksürük, 

Kalıcı nefes darlığı

Açıklanamayan yorgunluk 

Açıklanamayan kilo kaybı 

Nefes alırken veya öksürürken ortaya çıkan ağrı

Kanlı balgam

Ses kısıklığı

İştah kaybı

Bronşit ve pnömoni ile tekrarlayan kalıcı enfeksiyon

Hırıltı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bafrahaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.