Sönmezler Fırın
Sönmezler Fırın

Bafra Belediyesi Meclis Eylül Ayı Olağan Toplantısını Yaptı

Siyaset (Web Sitesi) - Web Sitesi | 06.09.2022 - 11:51, Güncelleme: 06.09.2022 - 17:36
 

Bafra Belediyesi Meclis Eylül Ayı Olağan Toplantısını Yaptı

Bafra Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı Bafra Alpaslan Türkeş Parkı Meclis salonunda gerçekleşti.
Başkanlığını Bafra Belediyesi Başkanı Hamit Kılıç’ın düzenlediği Eylül Ayı meclis toplantısı Bafra Alpaslan Türkeş parkı Meclis toplantı salonunda gerçekleşti.  Toplantıda, gelen evrak ve dilekçelerin okunması ile başladı. Ayrıca Bakırpınar Mahallesi’nde bulunan Sarı köy yolu, 5.6.7.8.9.10. sokak Damla sokak, Coşku Sokağın Mevlana mahallesine verilmesini Bayrak sokak, Hilal sokak, Hızır sokağın aktarılması talep edildi.  Talep doğrultusunda sınır değişikliği onaya sunuldu ve oy birliği ile değişiklik kabul edildi. BELEDİYE KANUNUNDA İSE ŞU SATIRLAR YER ALIYOR Toplantıda, 5393 sayılı Belediye kanununun 9. Maddesine göre “Belediye sınırları içerisinde mahalle kurulması, kaldırılması, birleştirilmesi, bölünmesi adlarıyla sınırlarının tespiti ve değiştirilmesi belediye meclisinin kararı ile kaymakamın görüşü üzerine valinin onayı ile olur denilmektedir.  6360 sayılı kanunla köylerin tüzel kişilikleri kaldırılarak mahalle bağlı olarak bulundukları ilçe belediyesine katıldığında 5393 sayılı Belediye kanununun 9. Maddesine istinaden Belediye sınırlarımız içerisinde sınır değişikliklerinde Bafra Belediye Meclisi yetkili olduğundan ilgili talebin Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanmasını hususunda
Bafra Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı Bafra Alpaslan Türkeş Parkı Meclis salonunda gerçekleşti.

Başkanlığını Bafra Belediyesi Başkanı Hamit Kılıç’ın düzenlediği Eylül Ayı meclis toplantısı Bafra Alpaslan Türkeş parkı Meclis toplantı salonunda gerçekleşti. 

Toplantıda, gelen evrak ve dilekçelerin okunması ile başladı. Ayrıca Bakırpınar Mahallesi’nde bulunan Sarı köy yolu, 5.6.7.8.9.10. sokak Damla sokak, Coşku Sokağın Mevlana mahallesine verilmesini Bayrak sokak, Hilal sokak, Hızır sokağın aktarılması talep edildi. 

Talep doğrultusunda sınır değişikliği onaya sunuldu ve oy birliği ile değişiklik kabul edildi.

BELEDİYE KANUNUNDA İSE ŞU SATIRLAR YER ALIYOR

Toplantıda, 5393 sayılı Belediye kanununun 9. Maddesine göre “Belediye sınırları içerisinde mahalle kurulması, kaldırılması, birleştirilmesi, bölünmesi adlarıyla sınırlarının tespiti ve değiştirilmesi belediye meclisinin kararı ile kaymakamın görüşü üzerine valinin onayı ile olur denilmektedir. 

6360 sayılı kanunla köylerin tüzel kişilikleri kaldırılarak mahalle bağlı olarak bulundukları ilçe belediyesine katıldığında 5393 sayılı Belediye kanununun 9. Maddesine istinaden Belediye sınırlarımız içerisinde sınır değişikliklerinde Bafra Belediye Meclisi yetkili olduğundan ilgili talebin Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanmasını hususunda

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bafrahaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.