Sönmezler Fırın
Sönmezler Fırın

Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi’nde Mezuniyet ve Şed Kuşanma Töreni

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 08.06.2024 - 00:41, Güncelleme: 08.06.2024 - 00:41
 

Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi’nde Mezuniyet ve Şed Kuşanma Töreni

Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi’nde 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı "Mezuniyet ve Şed Kuşanma" töreni gerçekleştirildi.
Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi’nde 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı "Mezuniyet ve Şed Kuşanma" töreni gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını, Merkez Müdürü Ayhan Kanbazoğlu yaptı. Kanbazoğlu, konuşmasında ahiliğin önemine vurgu yaparak, “Kardeşliğin, yiğitliğin, cömertliğin, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir ahilik. Günümüzde yükselen değerlerin önemli kısmının özünde ahiliğin temel ilkeleri bulunmaktadır. Tüketici hakları, sivilleşme, kooperatifçilik ve çeşitli mesleki kuruluşların varlığı gibi kavramları batıya aktaran birikim ahilik kültürüdür. Mesleki eğitim merkezleri de bu prensiplere göre usta çırak ilişkisi içerisinde eğitim öğretim faaliyetlerini yürütmektedir” dedi. Kanbazoğlu, okulun mevcut durumu hakkında bilgi vererek, "Bugün itibarıyla okulumuzda 684 öğrencimiz vardır. Bugün 118 öğrencimiz mezun olarak hem ustalık belgesi hem de mesleki eğitim diploması alarak teknisyen unvanını kazanmıştır. Mezun olan öğrencilerimiz aldıkları bu belgelerle iş hayatlarına atılacaktır. Ayrıca diploma telafi programlarında 28 ustamız 1 yıl süren eğitimlerini tamamlayarak meslek lisesi mezunu olmaya hak kazanmıştır. Öğrenci sayımız Bafra’nın iş gücü açısından yetersizdir ve bu konudaki tanıtım çalışmalarımız devam etmektedir. Mesleki eğitim merkezlerini tercih eden ve bitiren öğrenciler gelecekte hiçbir şekilde iş sıkıntısı çekmeyecektir; aldıkları altın bilezikleri olan meslekler her yerde değer kazanacaktır" diye ekledi. Konuşmanın ardından, Şed Kuşanma Töreni ve mezuniyet belgelerinin verilmesiyle program sona erdi. Törene, Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, daire amirleri, kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.  
Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi’nde 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı "Mezuniyet ve Şed Kuşanma" töreni gerçekleştirildi.

Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi’nde 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı "Mezuniyet ve Şed Kuşanma" töreni gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını, Merkez Müdürü Ayhan Kanbazoğlu yaptı.

Kanbazoğlu, konuşmasında ahiliğin önemine vurgu yaparak, “Kardeşliğin, yiğitliğin, cömertliğin, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir ahilik. Günümüzde yükselen değerlerin önemli kısmının özünde ahiliğin temel ilkeleri bulunmaktadır. Tüketici hakları, sivilleşme, kooperatifçilik ve çeşitli mesleki kuruluşların varlığı gibi kavramları batıya aktaran birikim ahilik kültürüdür. Mesleki eğitim merkezleri de bu prensiplere göre usta çırak ilişkisi içerisinde eğitim öğretim faaliyetlerini yürütmektedir” dedi.

Kanbazoğlu, okulun mevcut durumu hakkında bilgi vererek, "Bugün itibarıyla okulumuzda 684 öğrencimiz vardır. Bugün 118 öğrencimiz mezun olarak hem ustalık belgesi hem de mesleki eğitim diploması alarak teknisyen unvanını kazanmıştır. Mezun olan öğrencilerimiz aldıkları bu belgelerle iş hayatlarına atılacaktır. Ayrıca diploma telafi programlarında 28 ustamız 1 yıl süren eğitimlerini tamamlayarak meslek lisesi mezunu olmaya hak kazanmıştır. Öğrenci sayımız Bafra’nın iş gücü açısından yetersizdir ve bu konudaki tanıtım çalışmalarımız devam etmektedir. Mesleki eğitim merkezlerini tercih eden ve bitiren öğrenciler gelecekte hiçbir şekilde iş sıkıntısı çekmeyecektir; aldıkları altın bilezikleri olan meslekler her yerde değer kazanacaktır" diye ekledi.

Konuşmanın ardından, Şed Kuşanma Töreni ve mezuniyet belgelerinin verilmesiyle program sona erdi. Törene, Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, daire amirleri, kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bafrahaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.