Sönmezler Fırın
Sönmezler Fırın

Bafra'da şiir dinletisi ve şiir yarışması

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 01.06.2024 - 00:59, Güncelleme: 01.06.2024 - 09:13
 

Bafra'da şiir dinletisi ve şiir yarışması

Bafra Kaymakamlığınca düzenlenen öğrenciler arası şiir dinletisi ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
Sedde Park alanında yapılan liseler arası şiir dinletisine katılan 17 öğrenci tarafından seslendirilen aşk ve kahramanlık şiirleri izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu tarafından yapılan açılış konuşmasında,  "Burada 17 yürekli gencimiz yarışıyor. 17 okulumuzdan 17 öğrencimiz. Bir şiir dinletisi ama içinde heyecan olması için yarışma formatında gerçekleştiriyoruz. Ben hem öğrencilerimize ve onlara rehberlik eden öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu'nun konuşmasının ardından öğrenciler dereceye girebilmek için büyük çaba sarf etti. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından konuşan Belediye Başkanı Hamit Kılıç, "Bu akşam seddemizde ilk güzel bir program oldu. Bunları da devam ettireceğiz. Farkındalık oluştu. Gençlerimizi tebrik ediyorum. Çok güzel hazırlanmışlar, hocalarımızda iyi hazırlamışlar. Emek sarf etmişler, sarf ettikleri emekte geceye ayrı bir değer kattı" diye konuştu. Bafra Belediyesi Hamit Kılıç, "Önemli olan buraya gelip bu yarışmaya katılmak, bu özgüveni göstermek. Bu hepsinden daha kıymetli ve değerli. Birinci olmak, ikinci olmak, üçüncü olmak kıymetli. Dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyorum" diye konuştu.  Kaymakam Cevdet Ertürkmen,  ”Şiir benim için çok önemli. Duygularımı, düşüncelerimi şiirlerde bulabiliyorum. Biz öyle bir nesilden geldik. Hissettiğim duyguların yeni nesle de aktarılması noktasında 3 yıl önce böyle bir fikir oluştu. Bundan sonra da devam eder diye düşünüyorum. Bence edebi sanatların şiir şahıdır. En tepe noktasıdır. Az ve özlü sözlerle kendimizi ifade edebilmek, duygularımızı, sevgimizi, hıncımızı, nefretimizi gösterebilmektir. Gerçekten harika bir duygu. Ozan geleneğinden gelen bir kültüre sahibiz. Ama şiir söyleyen, bunları türkülerle dile getirenlere de aşık deriz. Şiirin temelinde bence aşk vardır. Şiir aşkın ifadesidir. Bu nedenle gerçekten bulunmaz bir değer diye düşünüyorum' dedi. Jüri tarafından yapılan değerlendirmede Bafra Anadolu Lisesi öğrencisi Oğuzhan Çakır ‘’Bana Yakışına’’ adlı şiirle birinci olurken, Bafra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Elif Aydın ‘’Necid Çöllerinde’’ şiiriyle ikinci olurken, Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Emre Öztürk ‘’Şaşırdım Kaldım’’ şiiri ile üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi. Program, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.  
Bafra Kaymakamlığınca düzenlenen öğrenciler arası şiir dinletisi ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Sedde Park alanında yapılan liseler arası şiir dinletisine katılan 17 öğrenci tarafından seslendirilen aşk ve kahramanlık şiirleri izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu tarafından yapılan açılış konuşmasında,  "Burada 17 yürekli gencimiz yarışıyor. 17 okulumuzdan 17 öğrencimiz. Bir şiir dinletisi ama içinde heyecan olması için yarışma formatında gerçekleştiriyoruz. Ben hem öğrencilerimize ve onlara rehberlik eden öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu'nun konuşmasının ardından öğrenciler dereceye girebilmek için büyük çaba sarf etti. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından konuşan Belediye Başkanı Hamit Kılıç, "Bu akşam seddemizde ilk güzel bir program oldu. Bunları da devam ettireceğiz. Farkındalık oluştu. Gençlerimizi tebrik ediyorum. Çok güzel hazırlanmışlar, hocalarımızda iyi hazırlamışlar. Emek sarf etmişler, sarf ettikleri emekte geceye ayrı bir değer kattı" diye konuştu.

Bafra Belediyesi Hamit Kılıç, "Önemli olan buraya gelip bu yarışmaya katılmak, bu özgüveni göstermek. Bu hepsinden daha kıymetli ve değerli. Birinci olmak, ikinci olmak, üçüncü olmak kıymetli. Dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyorum" diye konuştu. 

Kaymakam Cevdet Ertürkmen,  ”Şiir benim için çok önemli. Duygularımı, düşüncelerimi şiirlerde bulabiliyorum. Biz öyle bir nesilden geldik. Hissettiğim duyguların yeni nesle de aktarılması noktasında 3 yıl önce böyle bir fikir oluştu. Bundan sonra da devam eder diye düşünüyorum. Bence edebi sanatların şiir şahıdır. En tepe noktasıdır. Az ve özlü sözlerle kendimizi ifade edebilmek, duygularımızı, sevgimizi, hıncımızı, nefretimizi gösterebilmektir. Gerçekten harika bir duygu. Ozan geleneğinden gelen bir kültüre sahibiz. Ama şiir söyleyen, bunları türkülerle dile getirenlere de aşık deriz. Şiirin temelinde bence aşk vardır. Şiir aşkın ifadesidir. Bu nedenle gerçekten bulunmaz bir değer diye düşünüyorum' dedi.

Jüri tarafından yapılan değerlendirmede Bafra Anadolu Lisesi öğrencisi Oğuzhan Çakır ‘’Bana Yakışına’’ adlı şiirle birinci olurken, Bafra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Elif Aydın ‘’Necid Çöllerinde’’ şiiriyle ikinci olurken, Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Emre Öztürk ‘’Şaşırdım Kaldım’’ şiiri ile üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi. Program, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

 

Habere ifade bırak !
Foto Galeride Aç
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bafrahaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.