Sönmezler Fırın
Sönmezler Fırın

Başkan Kılıç’ın Kût’ül-Amâre Zaferi Mesajı

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 29.04.2024 - 13:10, Güncelleme: 29.04.2024 - 13:10
 

Başkan Kılıç’ın Kût’ül-Amâre Zaferi Mesajı

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Kût’ül-Amâre Zaferi’nin 108. yılı münasebeti ile ilgili bir mesaj yayımladı.
Başkan Kılıç, mesajında; “Çanakkale Zaferi’nin ikiz kardeşi olarak nitelendirilen Kût’ül Amâre Zaferi, Osmanlı Devleti’nin son 200 yılı içerisinde kazandığı en önemli ve en büyük zaferidir. 108 yıl önce tarihimizin sayfalarına altın harflerle kazınan bu zafer, kahraman ecdadımızın bütün zor şartlara ve imkansızlıklara rağmen imanın ve inancın gücü ile yazdığı kahramanlık destanıdır. Mirliva Halil Bey komutasındaki Şanlı 6. Ordu; Irak’ın Kut bölgesinde 147 gün boyunca süren kuşatmada 13’ü general, 481’i subay ve 13 bin 300 İngiliz askerini esir alarak İngilizlere en ağır yenilgiyi yaşatmıştır. İşte bu yüzden bu önemli gün hafızalardan silinmemesi ve gelecek nesillere aktarılması gereken tarihimizin mihenk taşlarından biridir. Bu duygu ve düşüncelerim ile; Türk milletinin yıkılmaz irade, sarsılmaz iman ve inancının göstergesi olan Kût’ül Amâre Zaferi’nin 108. yıl dönümünde vatanımız ve milletimizin bekası için gözünü bile kırpmadan şehadete koşan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.
Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Kût’ül-Amâre Zaferi’nin 108. yılı münasebeti ile ilgili bir mesaj yayımladı.

Başkan Kılıç, mesajında;
“Çanakkale Zaferi’nin ikiz kardeşi olarak nitelendirilen Kût’ül Amâre Zaferi, Osmanlı Devleti’nin son 200 yılı içerisinde kazandığı en önemli ve en büyük zaferidir. 108 yıl önce tarihimizin sayfalarına altın harflerle kazınan bu zafer, kahraman ecdadımızın
bütün zor şartlara ve imkansızlıklara rağmen imanın ve inancın gücü ile yazdığı kahramanlık destanıdır. Mirliva Halil Bey komutasındaki Şanlı 6. Ordu; Irak’ın Kut bölgesinde 147 gün boyunca süren kuşatmada 13’ü general, 481’i subay ve 13 bin 300 İngiliz askerini esir alarak İngilizlere en ağır yenilgiyi yaşatmıştır. İşte bu yüzden bu önemli gün hafızalardan silinmemesi ve gelecek nesillere aktarılması gereken tarihimizin mihenk taşlarından biridir.

Bu duygu ve düşüncelerim ile; Türk milletinin yıkılmaz irade, sarsılmaz iman ve inancının göstergesi olan Kût’ül Amâre Zaferi’nin 108. yıl dönümünde vatanımız ve milletimizin bekası için gözünü bile kırpmadan şehadete koşan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bafrahaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.