Sönmezler Fırın
Sönmezler Fırın

Bu Başarıların ardındaki öğretmen Bafralı Büşra Ayar Aydın

Eğitim (Web Sitesi) - Web Sitesi | 26.06.2023 - 11:41, Güncelleme: 26.06.2023 - 11:41
 

Bu Başarıların ardındaki öğretmen Bafralı Büşra Ayar Aydın

Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu Matematik Öğretmeni Büşra AyarBu projede Matematik derslerinde STEAM etkinliklerine yer verip ve matematiğin teknoloji, sanat, bilim ve mühendislik gibi alanlarla ilişkisine dikkat çektiler.Bu etkinliklerle öğrencilerin derse karşı motivasyon kazanmaları sağladı
Bu projede Matematik derslerinde STEAM etkinliklerine yer verip ve matematiğin teknoloji, sanat, bilim ve mühendislik gibi alanlarla ilişkisine dikkat çektiler.Bu etkinliklerle öğrencilerin derse karşı motivasyon kazanmaları sağladı. Bu sayede öğrenciler matematiği sorgulayarak ve keşfederek öğrenebilecek, günlük yaşamla ilişkilendirdiler.   Öğrencilerimiz öncelikle proje anketini cevapladılar ve logo tasarımı yaptılar.Proje takvimi için pixton avatar tasarladılar ve sınıf oluşturdular.Birbirleri ile yeni yıl kartı hazırlayıp paylaşımda bulundular.Safer Internet Day study için ortak ürün sunum hazırladılar.Steam Activity Pool etkinlik havuzuna etkinlik önerilerinde bulundular.’3D Shapes STEAM Activity study’adlı çalışmada blokların hem 2 boyutlu hem 3 boyutlu çizip daha sonra hayallerindeki yapıları inşa ettiler.Gerçek Hayat Problemi çalışması ile herkes bir öneride bulundu ve içlerinden beğeni sayısı çok olan seçildi.The NASA Pi Day Challenge ile ekipler Nasa’nın sunduğu etkinlikleri kendileri uyguladı.Isometric Drawing Tool ile pi sayısı diziliminde her okul kendine düşen kısmını uyguladı.Cylindrical building ile her ekip kendi ülkesinde silindirik yapıları araştırdı.Science Team,Technology Team,Engineering Team,Art Team,Math Team takımları oluşturuldu ve bu takımlardan biri her gün yaşadığı şehrin ısısını ölçtü bir haftalık grafiğini çizdi.Biri ısı ile sanat için limon suyu ile resim yapıp üstüne sıcak ütü basarak renklerinin belirginleşmesini gözlemledi. Birisi de termometre araştırıp bireylerin ısısını ölçtü. Takımlardan biri ekipçe okullarında su kaynatıp bunun derecesini ölçüp bulundukları şehir ve bulundukları metre arasında ilişki incelendi.ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ’nde Dr. Öğretim Üyesi MEVLÜDE DOĞAN eşliğinde origami etkinliği yapıldı ve öğrenciler A4 kağıtlarından küpler oluşturdu.   Matematik derslerini STEAM etkinlikleriyle zenginleştirmek,matematik öğretiminde teknolojiyi kullanmak,matematik ve STEAM aktivitelerini geliştirmek,STEAM eğitiminin önemini vurgulamak,STEAM eğitimini keşfetmelerini sağlamak ve uygulamak idi. Ve bu amaçlarımızı gerçekleştirdik.Öğrencilerimiz 21. yüzyıl becerilerini geliştirmeleri sağlanmıştır.   Öğrenciler ve öğretmenler matematik eğitimi ile STEAM disiplinleri arasındaki ilişki konusunda deneyim sahibi oldular.
Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu Matematik Öğretmeni Büşra AyarBu projede Matematik derslerinde STEAM etkinliklerine yer verip ve matematiğin teknoloji, sanat, bilim ve mühendislik gibi alanlarla ilişkisine dikkat çektiler.Bu etkinliklerle öğrencilerin derse karşı motivasyon kazanmaları sağladı

Bu projede Matematik derslerinde STEAM etkinliklerine yer verip ve matematiğin teknoloji, sanat, bilim ve mühendislik gibi alanlarla ilişkisine dikkat çektiler.Bu etkinliklerle öğrencilerin derse karşı motivasyon kazanmaları sağladı. Bu sayede öğrenciler matematiği sorgulayarak ve keşfederek öğrenebilecek, günlük yaşamla ilişkilendirdiler.

 

Öğrencilerimiz öncelikle proje anketini cevapladılar ve logo tasarımı yaptılar.Proje takvimi için pixton avatar tasarladılar ve sınıf oluşturdular.Birbirleri ile yeni yıl kartı hazırlayıp paylaşımda bulundular.Safer Internet Day study için ortak ürün sunum hazırladılar.Steam Activity Pool etkinlik havuzuna etkinlik önerilerinde bulundular.’3D Shapes STEAM Activity study’adlı çalışmada blokların hem 2 boyutlu hem 3 boyutlu çizip daha sonra hayallerindeki yapıları inşa ettiler.Gerçek Hayat Problemi çalışması ile herkes bir öneride bulundu ve içlerinden beğeni sayısı çok olan seçildi.The NASA Pi Day Challenge ile ekipler Nasa’nın sunduğu etkinlikleri kendileri uyguladı.Isometric Drawing Tool ile pi sayısı diziliminde her okul kendine düşen kısmını uyguladı.Cylindrical building ile her ekip kendi ülkesinde silindirik yapıları araştırdı.Science Team,Technology Team,Engineering Team,Art Team,Math Team takımları oluşturuldu ve bu takımlardan biri her gün yaşadığı şehrin ısısını ölçtü bir haftalık grafiğini çizdi.Biri ısı ile sanat için limon suyu ile resim yapıp üstüne sıcak ütü basarak renklerinin belirginleşmesini gözlemledi. Birisi de termometre araştırıp bireylerin ısısını ölçtü. Takımlardan biri ekipçe okullarında su kaynatıp bunun derecesini ölçüp bulundukları şehir ve bulundukları metre arasında ilişki incelendi.ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ’nde Dr. Öğretim Üyesi MEVLÜDE DOĞAN eşliğinde origami etkinliği yapıldı ve öğrenciler A4 kağıtlarından küpler oluşturdu.

 

Matematik derslerini STEAM etkinlikleriyle zenginleştirmek,matematik öğretiminde teknolojiyi kullanmak,matematik ve STEAM aktivitelerini geliştirmek,STEAM eğitiminin önemini vurgulamak,STEAM eğitimini keşfetmelerini sağlamak ve uygulamak idi. Ve bu amaçlarımızı gerçekleştirdik.Öğrencilerimiz 21. yüzyıl becerilerini geliştirmeleri sağlanmıştır.

 

Öğrenciler ve öğretmenler matematik eğitimi ile STEAM disiplinleri arasındaki ilişki konusunda deneyim sahibi oldular.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bafrahaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Hale Duru
(28.08.2023 11:12 - #557)
Büşra öğretmen harika bir matematikçi onun öğrencileri çok şanslı
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bafrahaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.