Sönmezler Fırın
Sönmezler Fırın

Deniz Balçık'ın Kaleminden Spor Politikası

Spor (Web Sitesi) - Web Sitesi | 27.02.2023 - 13:34, Güncelleme: 27.02.2023 - 13:52
 

Deniz Balçık'ın Kaleminden Spor Politikası

Devlet olarak ulusal ve uluslararası bazda başarılı olabilmenin en önemli koşulu mevcut olan spor politikalarımızı daha güçlü yapabilmek için çalışmaktır.
Devlet olarak ulusal ve uluslararası bazda başarılı olabilmenin en önemli koşulu mevcut olan spor politikalarımızı daha güçlü yapabilmek için çalışmaktır. Diğer dünya ülkeleri spor politikalarına bakarak ve onlara karşı başarılı olabilmek için yenilikler katabilmemiz gerekmektedir. Uluslararası anlamda başarı olan ülkelerin kendi vatandaşına ve tüm sporcularına uygulamış oldukları maddi koşulların, sunulan imkanların, tesis imkanlarının ve sağlanan manevi güvenin sonucu olarak nasıl ve ne kadar sürede, nasıl bir yol izleyerek başarılı olabildiklerini araştırmamız ve kendi sistemimize nasıl uygularsak başarılı olabiliriz konusunu tartışmamız gerekmektedir. Tabiki de politika üretirken her alanın destekçisi ve vazgeçilmezi olan bilimi referans almalı,  her zaman bilim ışığında hareket etmeli, her adımımızda bilim insanı olan akademisyenlerden yardım almalı ve profesyonel hareket etmeliyiz. Herkes için spor faaliyetlerinde, diğer dünya devletleri, vatandaşı için nasıl bir politika ve düzenlemeler ürettiğine, uyguladığı spor politikalarının sağlık alanında vatandaşlarına ne kadar yararlı olduğuna bakmamız ve ülkemiz vatandaşlarının kalp-damar sağlığı ve metobilik durumlarının nasıl bir politika uygulanırsa daha iyi olabileceğinin araştırmasını yapmalı ve değerli vatandaşlarımıza uygulamamız gerekmektedir. Kısacası vatandaşa uygulanan politikanın ne gibi  artılarının olduğuna bakılmalı ve her zaman daha iyisi için bilim ışığında çalışılıp araştırılmaya devam edilmelidir. Dünya bazında düzenlenen turnuvalarda(Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonaları) başarılı olan ülkelerin spor politikalarında maddi olarak sağlanan imkanlarının, sporculara ücretsiz veya indirimli verilen psikolojik desteklerin, sağlık hizmeti olarak ülkelerinde sporculara ücretsiz veya indirimli olarak verilen tedavilerin vb. Hizmetlerin olup olmadığını araştırmalı, var ise nasıl yol ve uygulamalar izleyerek bu imkanları yarattıklarına bakılmalıdır.  Spora ayrılan bütçelerin artırılması ve ülke başarısı için ne yapılması gerekiyorsa bu yolda sistemli bir şekilde çalışmalar hızlandırılmalı, daha verimli ve yararlı bir sistem ortaya koyulması için çalışılmalıdır. En önemli konulardan birisi de liyakatli bir yönetimin olmasıdır. Ülkede başarılı bir sistem olmasını istiyorsak bu ancak bilgili ve o alanda tecrübeli insanların yönetimi ile olacaktır. Sonuç olarak, spor bazında güçlü olan tüm ülkeler arasında da güçlü bir şekilde kalmak ve rekabet etmek istiyorsak, aynı heyecan ile durmadan çalışmalı ve bu alanda üretmeliyiz. Unutmayalım, “Spora eğitimli bir devlet asla yorulmaz”
Devlet olarak ulusal ve uluslararası bazda başarılı olabilmenin en önemli koşulu mevcut olan spor politikalarımızı daha güçlü yapabilmek için çalışmaktır.

Devlet olarak ulusal ve uluslararası bazda başarılı olabilmenin en önemli koşulu mevcut olan spor politikalarımızı daha güçlü yapabilmek için çalışmaktır.

Diğer dünya ülkeleri spor politikalarına bakarak ve onlara karşı başarılı olabilmek için yenilikler katabilmemiz gerekmektedir. Uluslararası anlamda başarı olan ülkelerin kendi vatandaşına ve tüm sporcularına uygulamış oldukları maddi koşulların, sunulan imkanların, tesis imkanlarının ve sağlanan manevi güvenin sonucu olarak nasıl ve ne kadar sürede, nasıl bir yol izleyerek başarılı olabildiklerini araştırmamız ve kendi sistemimize nasıl uygularsak başarılı olabiliriz konusunu tartışmamız gerekmektedir.

Tabiki de politika üretirken her alanın destekçisi ve vazgeçilmezi olan bilimi referans almalı,  her zaman bilim ışığında hareket etmeli, her adımımızda bilim insanı olan akademisyenlerden yardım almalı ve profesyonel hareket etmeliyiz. Herkes için spor faaliyetlerinde, diğer dünya devletleri, vatandaşı için nasıl bir politika ve düzenlemeler ürettiğine, uyguladığı spor politikalarının sağlık alanında vatandaşlarına ne kadar yararlı olduğuna bakmamız ve ülkemiz vatandaşlarının kalp-damar sağlığı ve metobilik durumlarının nasıl bir politika uygulanırsa daha iyi olabileceğinin araştırmasını yapmalı ve değerli vatandaşlarımıza uygulamamız gerekmektedir. Kısacası vatandaşa uygulanan politikanın ne gibi  artılarının olduğuna bakılmalı ve her zaman daha iyisi için bilim ışığında çalışılıp araştırılmaya devam edilmelidir. Dünya bazında düzenlenen turnuvalarda(Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonaları) başarılı olan ülkelerin spor politikalarında maddi olarak sağlanan imkanlarının, sporculara ücretsiz veya indirimli verilen psikolojik desteklerin, sağlık hizmeti olarak ülkelerinde sporculara ücretsiz veya indirimli olarak verilen tedavilerin vb. Hizmetlerin olup olmadığını araştırmalı, var ise nasıl yol ve uygulamalar izleyerek bu imkanları yarattıklarına bakılmalıdır. 

Spora ayrılan bütçelerin artırılması ve ülke başarısı için ne yapılması gerekiyorsa bu yolda sistemli bir şekilde çalışmalar hızlandırılmalı, daha verimli ve yararlı bir sistem ortaya koyulması için çalışılmalıdır. En önemli konulardan birisi de liyakatli bir yönetimin olmasıdır. Ülkede başarılı bir sistem olmasını istiyorsak bu ancak bilgili ve o alanda tecrübeli insanların yönetimi ile olacaktır. Sonuç olarak, spor bazında güçlü olan tüm ülkeler arasında da güçlü bir şekilde kalmak ve rekabet etmek istiyorsak, aynı heyecan ile durmadan çalışmalı ve bu alanda üretmeliyiz. Unutmayalım, “Spora eğitimli bir devlet asla yorulmaz”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bafrahaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.