Sönmezler Fırın
Sönmezler Fırın

Genç Yaşlarda Görülen Kalp Krizi Giderek Artıyor İşte Sebepleri...

Sağlık (Web Sitesi) - Web Sitesi | 10.03.2023 - 10:52, Güncelleme: 10.03.2023 - 10:52
 

Genç Yaşlarda Görülen Kalp Krizi Giderek Artıyor İşte Sebepleri...

Ohio Eyalet Üniversitesi Wexner Tıp Merkezi tarafından yapılan ulusal bir araştırmaya göre genç yaşlarda görülen kalp krizi'nin sebepleri
Bilim insanları, 25-44 yaş arasındaki arasındaki kişilerin giderek daha fazla “kalp krizi riskiyle” karşı karşıya olduğunu belirtiyor. Ohio Eyalet Üniversitesi Wexner Tıp Merkezi tarafından yapılan ulusal bir araştırma, uzmanların rahatsız edici eğilimler konusunda uyarmaya devam etmesine rağmen, gençlerin kalp hastalığı riskleri konusunda büyük ölçüde umursamadıklarını ortaya koydu. Bilim insanları, artık insanların fiziksel olarak daha az aktif olduğu bir toplumda yaşadığını ve genel olarak ekran başında geçirilen sürenin daha fazla olduğunu belirtiyor. Pek çok insan, işi için daha az aktivite bulunuyor. Bütün gün oturdukları için tehlike giderek daha fazla yükseliyor. Giderek artan sayıda ortaya çıkan genç yaştaki "kalp krizi vakaları" ölümcül sonuçlar doğurabiliyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ron Blankstein, kalp hastalığını önlemek için atılan adamlar konusunda hiçbir zaman geç olmadığına vurgu yaptı. "OBEZİTE VE COVID-19 SALGINI EN ÖNEMLİ İKİ ETKEN" Blankstein, bunun nedeninin büyüyen obezite salgını ve Covid-19 salgını olduğunu dile getiriyor. Blankstein, genç yaştaki bir diğer sebebin şeker hastalığındaki artış olduğunu söyledi. Ruh sağlığı sorunlarıyla mücadele eden gençlerin ve zararlı madde kullanımının da bu riski büyük oranda artırdığına vurgu yaptı. Ayrıca yeterince hareket edilmemesi de bu riski artıran diğer bir faktör öne çıkıyor. Blankstein, ekran başında geçirilen sürenin daha fazla olduğunu söylerken, fiziksel enerji harcamadaki düzeyin yetersizliğine vurgu yaptı. ''İŞLENMİŞ GIDALAR KALP KRİZİ YAŞ ARALIĞINI GİDEREK DÜŞÜRÜYOR" Tüketilen besinler ise; bir diğer önemli faktör olarak öne çıkıyor. Beslenme sisteminde bulunan işlenmiş gıdalardaki tüketiminin giderek artış göstermesi oldukça yoğun bir şekilde görülüyor. Meyve gibi daha sağlıklı seçeneklerin tercih edilmesi, sebzeler kepekli tahıllar ve işlenmemiş yiyeceklerin büyük bir değişiklik ortaya çıkarabileceğini belirtiyor.
Ohio Eyalet Üniversitesi Wexner Tıp Merkezi tarafından yapılan ulusal bir araştırmaya göre genç yaşlarda görülen kalp krizi'nin sebepleri

Bilim insanları, 25-44 yaş arasındaki arasındaki kişilerin giderek daha fazla “ kalp krizi riskiyle” karşı karşıya olduğunu belirtiyor. Ohio Eyalet Üniversitesi Wexner Tıp Merkezi tarafından yapılan ulusal bir araştırma, uzmanların rahatsız edici eğilimler konusunda uyarmaya devam etmesine rağmen, gençlerin kalp hastalığı riskleri konusunda büyük ölçüde umursamadıklarını ortaya koydu.

Bilim insanları, artık insanların fiziksel olarak daha az aktif olduğu bir toplumda yaşadığını ve genel olarak ekran başında geçirilen sürenin daha fazla olduğunu belirtiyor. Pek çok insan, işi için daha az aktivite bulunuyor. Bütün gün oturdukları için tehlike giderek daha fazla yükseliyor.

Giderek artan sayıda ortaya çıkan genç yaştaki " kalp krizi vakaları" ölümcül sonuçlar doğurabiliyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ron Blankstein, kalp hastalığını önlemek için atılan adamlar konusunda hiçbir zaman geç olmadığına vurgu yaptı.

"OBEZİTE VE COVID-19 SALGINI EN ÖNEMLİ İKİ ETKEN"

Blankstein, bunun nedeninin büyüyen obezite salgını ve Covid-19 salgını olduğunu dile getiriyor. Blankstein, genç yaştaki bir diğer sebebin şeker hastalığındaki artış olduğunu söyledi. Ruh sağlığı sorunlarıyla mücadele eden gençlerin ve zararlı madde kullanımının da bu riski büyük oranda artırdığına vurgu yaptı. Ayrıca yeterince hareket edilmemesi de bu riski artıran diğer bir faktör öne çıkıyor. Blankstein, ekran başında geçirilen sürenin daha fazla olduğunu söylerken, fiziksel enerji harcamadaki düzeyin yetersizliğine vurgu yaptı.

''İŞLENMİŞ GIDALAR KALP KRİZİ YAŞ ARALIĞINI GİDEREK DÜŞÜRÜYOR"

Tüketilen besinler ise; bir diğer önemli faktör olarak öne çıkıyor. Beslenme sisteminde bulunan işlenmiş gıdalardaki tüketiminin giderek artış göstermesi oldukça yoğun bir şekilde görülüyor. Meyve gibi daha sağlıklı seçeneklerin tercih edilmesi, sebzeler kepekli tahıllar ve işlenmemiş yiyeceklerin büyük bir değişiklik ortaya çıkarabileceğini belirtiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bafrahaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.