Sönmezler Fırın
Sönmezler Fırın

Her cuma günü sabah namazında buluşuyorlar

Yaşam 04.11.2022 - 07:47, Güncelleme: 04.11.2022 - 08:07
 

Her cuma günü sabah namazında buluşuyorlar

Samsun’un Bafra ilçesinde ‘’Bedesten’’ esnafı her Cuma sabah namazlarında buluşuyor.
BEREKETİ BİRLİKTE YAŞAMAK EN BÜYÜK ARZUMUZ Bedestan Esnafı kurucusu Murat Sözen, tarafından başlatılan program her cuma günü sabah namazında uygulanıyor. Önce bir camide başlayan daha sonra ise bütün camilerde uygulanmaya başlanan program ‘’Bedesten’’ esnafının ilgisini çekiyor.  Sözen, ‘’Her hafta cuma günü ‘’Hayra davet ediyoruz’’  ismiyle bir program başlattıklarını belirterek, amaçlarının her cuma başka bir camide kıldıklarını bu sayının her Cuma arttığını belirtti. AMACIMIZ HAYRA VESİLE OLMAK Amaçlarının hayra vesile olmak istediklerini söyleyen Bedesten kurucusu Murat Sözen, ‘’Bedesten grubumuzla her cuma sabah namazlarında birlikteyiz, "Sabah namazlarına toplumda yaygınlaştırmak adına özellikle gençler arasında sabah namazlarına katılımı artırmak için böyle bir buluşma düzenliyoruz. Temel amacımız bir gün değil her gün sabah namazına katılımı artırmaktır. Namaz dinimizin en önemli ibadetlerindendir, önemine binaen hakkında çok sayıda ayeti kerime ve hadis-i şerif mevcut. Sosyal ve ahlaki boyutları vardır, bu boyutlardan bir tanesinin eksikliği ibadetlerin hikmetine eksiklik vermektedir. Dolaysısıyla namazlarımızın, sosyal hayatımızda ve ahlaki gelişmemizde önemli bir faktör olduğu anlaşılmaktadır. Bu nedenle sabah buluşmalarında hem ibadetlerin, taabbudi boyutunu, sosyal boyutunu hem de özellikle ahlaki boyutunu hayatımıza aktarmak istiyoruz’’ dedi.
Samsun’un Bafra ilçesinde ‘’Bedesten’’ esnafı her Cuma sabah namazlarında buluşuyor.

BEREKETİ BİRLİKTE YAŞAMAK EN BÜYÜK ARZUMUZ

Bedestan Esnafı kurucusu Murat Sözen, tarafından başlatılan program her cuma günü sabah namazında uygulanıyor. Önce bir camide başlayan daha sonra ise bütün camilerde uygulanmaya başlanan program ‘’Bedesten’’ esnafının ilgisini çekiyor.  Sözen, ‘’Her hafta cuma günü ‘’Hayra davet ediyoruz’’  ismiyle bir program başlattıklarını belirterek, amaçlarının her cuma başka bir camide kıldıklarını bu sayının her Cuma arttığını belirtti.

AMACIMIZ HAYRA VESİLE OLMAK

Amaçlarının hayra vesile olmak istediklerini söyleyen Bedesten kurucusu Murat Sözen, ‘’Bedesten grubumuzla her cuma sabah namazlarında birlikteyiz, "Sabah namazlarına toplumda yaygınlaştırmak adına özellikle gençler arasında sabah namazlarına katılımı artırmak için böyle bir buluşma düzenliyoruz. Temel amacımız bir gün değil her gün sabah namazına katılımı artırmaktır. Namaz dinimizin en önemli ibadetlerindendir, önemine binaen hakkında çok sayıda ayeti kerime ve hadis-i şerif mevcut.

Sosyal ve ahlaki boyutları vardır, bu boyutlardan bir tanesinin eksikliği ibadetlerin hikmetine eksiklik vermektedir. Dolaysısıyla namazlarımızın, sosyal hayatımızda ve ahlaki gelişmemizde önemli bir faktör olduğu anlaşılmaktadır. Bu nedenle sabah buluşmalarında hem ibadetlerin, taabbudi boyutunu, sosyal boyutunu hem de özellikle ahlaki boyutunu hayatımıza aktarmak istiyoruz’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bafrahaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.