Sönmezler Fırın
Sönmezler Fırın

Türk Kızılay 156 yaşında

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 11.06.2024 - 11:30, Güncelleme: 11.06.2024 - 11:30
 

Türk Kızılay 156 yaşında

"Osmanlı Hasta ve Yaralı Askerlere Yardım Cemiyeti" adıyla 11 Haziran 1868'de gönüllüler tarafından kurulan Türk Kızılayı, kuruluşunun 156. yıldönümünü kutluyor.
Türk Kızılaydan yapılan açıklamaya göre, insani yardım dünyasına "Kızılay" sembolünü armağan eden kuruluş olan Türk Kızılay, bu yılki kutlamaları, bayrağında taşıdığı hilale atfen "Aynı Hilalin Altında" temasıyla hayata geçirecek. Türk Kızılay Bafra Lube Başkanı Erhan Korkmaz, Türk Kızılayın 156. kuruluş yıldönümünün büyük bir gurur ve mutlulukla kutlandığını belirterek, "Merhamet çınarımız, 11 Haziran 1868'de kurulduğundan bu yana insanlığa umut ve gönüllerdeki iyilikleri büyüten bir meşale haline geldi. Bugün, hepimizin gönlünde yer bulan Kızılay, doğal afetlerin, savaşların, salgın hastalıkların, birlikteliğe ihtiyaç duyduğumuz tüm anların ortasında, gönüllüleri ve çalışanları ile insanlığın umudu olmayı sürdürüyor." ifadelerini kullandı. Korkmaz, Türk Kızılayının bir parçası olan tüm gönüllülere, çalışanlara ve bağışçılara ayrıca teşekkür etti.    
"Osmanlı Hasta ve Yaralı Askerlere Yardım Cemiyeti" adıyla 11 Haziran 1868'de gönüllüler tarafından kurulan Türk Kızılayı, kuruluşunun 156. yıldönümünü kutluyor.

Türk Kızılaydan yapılan açıklamaya göre, insani yardım dünyasına "Kızılay" sembolünü armağan eden kuruluş olan Türk Kızılay, bu yılki kutlamaları, bayrağında taşıdığı hilale atfen "Aynı Hilalin Altında" temasıyla hayata geçirecek.

Türk Kızılay Bafra Lube Başkanı Erhan Korkmaz, Türk Kızılayın 156. kuruluş yıldönümünün büyük bir gurur ve mutlulukla kutlandığını belirterek, "Merhamet çınarımız, 11 Haziran 1868'de kurulduğundan bu yana insanlığa umut ve gönüllerdeki iyilikleri büyüten bir meşale haline geldi. Bugün, hepimizin gönlünde yer bulan Kızılay, doğal afetlerin, savaşların, salgın hastalıkların, birlikteliğe ihtiyaç duyduğumuz tüm anların ortasında, gönüllüleri ve çalışanları ile insanlığın umudu olmayı sürdürüyor." ifadelerini kullandı.

Korkmaz, Türk Kızılayının bir parçası olan tüm gönüllülere, çalışanlara ve bağışçılara ayrıca teşekkür etti.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bafrahaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.