Sönmezler Fırın
Sönmezler Fırın

Ünal Bandır Yeniden Başkan Seçildi

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 03.06.2024 - 11:58, Güncelleme: 03.06.2024 - 11:58
 

Ünal Bandır Yeniden Başkan Seçildi

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Bafra Şubesi 20. Olağan Genel Kurulu, Bafra Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Yeniden başkan seçilen Ünal Bandır, kongre öncesinde yaptığı açılış konuşmasında emeklilik ve sosyal güvenlik sistemine dair önemli konulara değindi. Bandır, emekliliği çalışma hayatının bir parçası olarak gördüklerini ve emeklilerin haklarının bu çerçevede karşılanması gerektiğini belirtti. Emeklilerin temel ihtiyaçlarının beslenme, barınma, korunma ve sağlık olduğunu vurgulayan Bandır, bu ihtiyaçları karşılayacak düzenli bir sistemin mevcut olmadığını söyledi. Sosyal güvenlik sisteminin dengelenmesi için ciddi tedbirlerin alınması gerektiğini ifade eden Bandır, "Dört çalışanın bir çalışmayana bakması gerekirken, bugün bu oran 1/2 bile değildir. Sistemin sürdürülebilirliği için sistemdeki insan sayısının artırılması gerekmektedir ve kayıt dışı ekonominin bu durumu daha da kötüleştirdiğini" vurguladı. Konuşmanın ardından Divan Kurulu oluşturuldu. Divan Başkanı olarak Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, Divan Başkan Yardımcısı olarak Emekliler Derneği Genel Sekreteri Gazi Aykırı ve Samsun Şube Başkanı İbrahim Gür seçildi. Divan Katip Üyeliğine ise Rize Şube Başkanı Recep Ali Derman, Turhal Şube Başkanı İsmet Sert ve Gölbaşı Şube Başkanı Ersin Tümtürk seçildi. Divan Kurulu’nun seçilmesinin ardından program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Kongrede söz alan Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, Türkiye'nin dünya çapında bir lidere sahip olduğunu belirterek şunları söyledi: "İnanmayanları Çanakkale’ye, Dumlupınar Şehitliği'ne, Kocatepe Büyük Taarruz'un yapıldığı yere davet ediyoruz. Özellikle Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulmasında en önemli faktör olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Gözüm Sakarya’da, kulağım İnebolu’da' dediği İstiklal Yolu'nu herkesin görmesini isteriz. Bu yolda mermi taşıyan, Şehit Şerife Bacılar gibi bu ülke için canını ve kanını veren herkesin buraları görmesi lazım. Eğer bugün hür bir devletsek, hür bir milletsek, özgürce yaşayabiliyorsak, ibadetimizi yapabiliyorsak, bunu önce yüce Allah’a, daha sonra ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına borçluyuz." Konuşmanın ardından faaliyet raporu, hesap raporu ve denetleme kurulunun raporu okundu ve oylanarak yönetime verildi. Tahmini bütçenin okunması ve müzakeresi sonrasında, tek liste ile kongreye giren Ünal Bandır, yeniden Bafra Emekliler Derneği Başkanı seçildi.
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Bafra Şubesi 20. Olağan Genel Kurulu, Bafra Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Yeniden başkan seçilen Ünal Bandır, kongre öncesinde yaptığı açılış konuşmasında emeklilik ve sosyal güvenlik sistemine dair önemli konulara değindi.

Bandır, emekliliği çalışma hayatının bir parçası olarak gördüklerini ve emeklilerin haklarının bu çerçevede karşılanması gerektiğini belirtti. Emeklilerin temel ihtiyaçlarının beslenme, barınma, korunma ve sağlık olduğunu vurgulayan Bandır, bu ihtiyaçları karşılayacak düzenli bir sistemin mevcut olmadığını söyledi. Sosyal güvenlik sisteminin dengelenmesi için ciddi tedbirlerin alınması gerektiğini ifade eden Bandır, "Dört çalışanın bir çalışmayana bakması gerekirken, bugün bu oran 1/2 bile değildir. Sistemin sürdürülebilirliği için sistemdeki insan sayısının artırılması gerekmektedir ve kayıt dışı ekonominin bu durumu daha da kötüleştirdiğini" vurguladı.

Konuşmanın ardından Divan Kurulu oluşturuldu. Divan Başkanı olarak Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, Divan Başkan Yardımcısı olarak Emekliler Derneği Genel Sekreteri Gazi Aykırı ve Samsun Şube Başkanı İbrahim Gür seçildi. Divan Katip Üyeliğine ise Rize Şube Başkanı Recep Ali Derman, Turhal Şube Başkanı İsmet Sert ve Gölbaşı Şube Başkanı Ersin Tümtürk seçildi.

Divan Kurulu’nun seçilmesinin ardından program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Kongrede söz alan Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, Türkiye'nin dünya çapında bir lidere sahip olduğunu belirterek şunları söyledi: "İnanmayanları Çanakkale’ye, Dumlupınar Şehitliği'ne, Kocatepe Büyük Taarruz'un yapıldığı yere davet ediyoruz. Özellikle Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulmasında en önemli faktör olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Gözüm Sakarya’da, kulağım İnebolu’da' dediği İstiklal Yolu'nu herkesin görmesini isteriz. Bu yolda mermi taşıyan, Şehit Şerife Bacılar gibi bu ülke için canını ve kanını veren herkesin buraları görmesi lazım. Eğer bugün hür bir devletsek, hür bir milletsek, özgürce yaşayabiliyorsak, ibadetimizi yapabiliyorsak, bunu önce yüce Allah’a, daha sonra ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına borçluyuz."

Konuşmanın ardından faaliyet raporu, hesap raporu ve denetleme kurulunun raporu okundu ve oylanarak yönetime verildi. Tahmini bütçenin okunması ve müzakeresi sonrasında, tek liste ile kongreye giren Ünal Bandır, yeniden Bafra Emekliler Derneği Başkanı seçildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bafrahaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.