Sönmezler Fırın
Sönmezler Fırın

Yüksek Tansiyonla Mücadelenin Yolu...

Sağlık (Web Sitesi) - Web Sitesi | 25.02.2023 - 10:27, Güncelleme: 25.02.2023 - 10:27
 

Yüksek Tansiyonla Mücadelenin Yolu...

Tansiyonu dengelemek için yapmanız gerekenlerin başında beslenme sisteminde yapacağınız değişiklikler geliyor. İşte yüksek tansiyona şifa olan o besin...
  Yüksek tansiyon veya hipertansiyon, nadiren belirgin semptomlara sahiptir ve tedavi edilmezse kalp krizi ve felç riskini ciddi şekilde artırabilir. Kan basıncı iki sayı kullanılarak kaydedilir ve okuma 140/90 mmHg'nin üzerindeyse yüksek kabul edilir. Birinin yüksek tansiyonu olup olmadığını belirlemek için, her gün birkaç ölçüm yapılmalı ve risk altında olup olmadıklarını en iyi şekilde belirlemek için ortalama hesaplanmalıdır. Yüksek tansiyon riski altında olan kişiler, fazla kilolu olanlar, yüksek oranda tuz tüketen ve fiziksel olarak aktif olmayan kişiler olarak belirlenir. Bazı insanlar kan basıncını düşürmek için ilaca ihtiyaç duyabilirken, diğerleri için az yağlı, dengeli beslenme yoluyla hem kontrol altına alarak hayatlarına devam edebilirler. ÇİKOLATA KAN BASINCINI DÜŞÜRMEYE YARDIMCI OLABİLİR Mİ? Sağlık uzmanlarına göre, flavonoidler açısından zengin gıda ürünleri kan damarlarını genişletmeye yardımcı olabilir ve bu da kan basıncını düşürmek için doğal bir zemin hazırlar. Flavonoidler, kakao tozu, bitter çikolata ve daha az oranda sütlü çikolata gibi kakao ürünlerinde bol miktarda bulunur. Bitter çikolatada bulunan flavonoidler, bu teoriyi kan basıncını düşürmeye yardımcı olma yeteneklerini daha da güçlendirerek bilimsel çalışmalarla kanıtlamıştır. Avustralya'da bulunan Adelaide Üniversitesi'nden Dr Karin Ried, flavanollerin bir tür flavanoidlerin damar genişlemesini destekleyen ve sonuç olarak kan basıncını düşürebilen endotelyal nitrik oksit oluşumunu arttırdığını gösterdiğini söyledi. Ancak, çikolata yemenin gerçek hayattaki etkileri konusunda çelişkili sonuçları olduğunu belirten Dr. Karin Ried, tüketimin az da olsa yüksek tansiyonu olan kişilerde kan basıncını önemli ölçüde azaltabildiğini, ancak normal tansiyonu olan insanlar farklılık yaratmadığını tespit ettiklerini dile getirdi. National Library of Medicine'de yayınlanan bir başka çalışmada, yüksek tansiyon ve kardiyovasküler hastalıklara yardımcı olan flavonoid besinler araştırıldı. Çalışmanın amacı, farklı flavonoid bakımından zengin gıdaların kardiyovasküler hastalık ve kan basıncı gibi risk faktörleri üzerindeki etkinliğini gözden geçirmekti. Tansiyonu Düşürmeye yardımcı olacak diğer yiyecekler; Turunçgiller Pancar Kökü Antep Fıstığı Somon Yeşil Yapraklı Sebzeler      
Tansiyonu dengelemek için yapmanız gerekenlerin başında beslenme sisteminde yapacağınız değişiklikler geliyor. İşte yüksek tansiyona şifa olan o besin...

 

Yüksek tansiyon veya hipertansiyon, nadiren belirgin semptomlara sahiptir ve tedavi edilmezse kalp krizi ve felç riskini ciddi şekilde artırabilir. Kan basıncı iki sayı kullanılarak kaydedilir ve okuma 140/90 mmHg'nin üzerindeyse yüksek kabul edilir. Birinin yüksek tansiyonu olup olmadığını belirlemek için, her gün birkaç ölçüm yapılmalı ve risk altında olup olmadıklarını en iyi şekilde belirlemek için ortalama hesaplanmalıdır.

Yüksek tansiyon riski altında olan kişiler, fazla kilolu olanlar, yüksek oranda tuz tüketen ve fiziksel olarak aktif olmayan kişiler olarak belirlenir. Bazı insanlar kan basıncını düşürmek için ilaca ihtiyaç duyabilirken, diğerleri için az yağlı, dengeli beslenme yoluyla hem kontrol altına alarak hayatlarına devam edebilirler.

ÇİKOLATA KAN BASINCINI DÜŞÜRMEYE YARDIMCI OLABİLİR Mİ?

Sağlık uzmanlarına göre, flavonoidler açısından zengin gıda ürünleri kan damarlarını genişletmeye yardımcı olabilir ve bu da kan basıncını düşürmek için doğal bir zemin hazırlar.

Flavonoidler, kakao tozu, bitter çikolata ve daha az oranda sütlü çikolata gibi kakao ürünlerinde bol miktarda bulunur. Bitter çikolatada bulunan flavonoidler, bu teoriyi kan basıncını düşürmeye yardımcı olma yeteneklerini daha da güçlendirerek bilimsel çalışmalarla kanıtlamıştır. Avustralya'da bulunan Adelaide Üniversitesi'nden Dr Karin Ried, flavanollerin bir tür flavanoidlerin damar genişlemesini destekleyen ve sonuç olarak kan basıncını düşürebilen endotelyal nitrik oksit oluşumunu arttırdığını gösterdiğini söyledi.

Ancak, çikolata yemenin gerçek hayattaki etkileri konusunda çelişkili sonuçları olduğunu belirten Dr. Karin Ried, tüketimin az da olsa yüksek tansiyonu olan kişilerde kan basıncını önemli ölçüde azaltabildiğini, ancak normal tansiyonu olan insanlar farklılık yaratmadığını tespit ettiklerini dile getirdi. National Library of Medicine'de yayınlanan bir başka çalışmada, yüksek tansiyon ve kardiyovasküler hastalıklara yardımcı olan flavonoid besinler araştırıldı. Çalışmanın amacı, farklı flavonoid bakımından zengin gıdaların kardiyovasküler hastalık ve kan basıncı gibi risk faktörleri üzerindeki etkinliğini gözden geçirmekti.

Tansiyonu Düşürmeye yardımcı olacak diğer yiyecekler;

Turunçgiller

Pancar Kökü

Antep Fıstığı

Somon

Yeşil Yapraklı Sebzeler

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve bafrahaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.